Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων
Αρσάκεια Πατρών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Αγ. Παρασκευής, Πλατάνι Ρίου, 265 04
Tηλ. κέντρο: 2610-99.58.35 / Εσ. 1
nhp-p@arsakeio.gr
Περισσότερα

Αναγγελίες εκδηλώσεων / δραστηριοτήτων

Φεβρουάριος 2015
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 6 1 2 3 4 5 6 7
week 7 8 9 10 11 12 13 14
week 8 15 16 17 18 19 20 21
week 9 22 23 24 25 26 27 28

Μετάβαση στην Α' Δημοτικού

Μετάβαση στην Α' Δημοτικού

Κάθε παιδί μεγαλώνοντας, αναπτύσσεται σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά .Έτσι, στο σχολείο μεταβαίνει κάθε χρόνο σε μεγαλύτερη τάξη, με ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις, σύμφωνα με τις νέες του ανάγκες και ικανότητες. Σταθμό όμως στη ζωή ενός παιδιού αποτελεί η μετάβασή του από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Είναι επομένως υψίστης σημασίας η μετάβαση αυτή να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, με τρόπο φυσικό, ευχάριστο και δημιουργικό.

Περισσότερα...

Ο μαγικός κόσμος τής μέλισσας

Ο μαγικός κόσμος τής μέλισσας

Στο πλαίσιο τής θεματικής ενότητας «Τα έντομα», επισκέφτηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών  ο κ. Γεώργιος Λαΐνάς , παππούς μαθητή , ο οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία.Έτσι, τα παιδιά είδαν από κοντά τη στολή του μελισσοκόμου, την κηρήθρα, και γνώρισαν πολλά για το βασίλειο των μελισσών καθώς και για το πώς γίνεται το μέλι.

Περισσότερα...

Διαθεματικό πρόγραμμα Μουσικής και Φυσικής στο νηπιαγωγείο

Διαθεματικό πρόγραμμα Μουσικής και Φυσικής στο νηπιαγωγείο

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών παρακολούθησαν διαθεματικό πρόγραμμα Μουσικής και Φυσικής με τίτλο  «Το Νηπιαγωγείο πάει Εργαστήριο: Ο ήχος στη ζωή μας…». Στη διάρκεια τού προγράμματος αυτού οι μαθητές εξοικειώθηκαν με το πώς είναι το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και κατασκεύασαν τα δικά τους «τηλέφωνα» με πλαστικά ποτήρια.

Περισσότερα...

Γιορτή Γονέων

Γιορτή Γονέων

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 ο πολυχώρος τού Αρσακείου Σχολείου Πατρών πλημμύρισε από χρώματα, χαρούμενη διάθεση, μελωδικές φωνές, μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα.

Περισσότερα...

Πασχαλινά μαγειρέματα

Πασχαλινά μαγειρέματα

Τις παραμονές τού Πάσχα, οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών φόρεσαν σκούφους και ποδιές και έπλασαν, με τη βοήθεια τής νηπιαγωγού τους κ. Ανδριάνας Ψωμιάδου, πασχαλινά κουλουράκια, όπως απαιτεί το έθιμο. Φυσικά, δεν παρέλειψαν και το βάψιμο των παραδοσιακών πασχαλινών κόκκινων αβγών.

Περισσότερα...

«Μαθαίνω τα επαγγέλματα στην πόλη»

Μαθαίνω τα επαγγέλματα στην πόλη

Με την ολοκλήρωση τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω τα επαγγέλματα», οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, εξόρμηση στην πόλη τής Πάτρας. Στόχος ήταν να τους δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν από κοντά με επαγγελματίες και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα

 Στο πλαίσιο τής θεματικής ενότητας «Επαγγέλματα», οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών γνώρισαν δύο επαγγελματίες. Στις 30 Μαρτίου 2012 η κ. Βασιλική Καραγιάννη, οδοντίατρος, και η κ. Μαριέττα Κρεμαστιώτη, μεταφράστρια, μητέρες μαθητών τού Σχολείου, μίλησαν στα παιδιά για τα επαγγέλματά τους και έλυσαν σχετικές απορίες τους.

Επέτειος 25ης Μαρτίου

 Στις 23 Μαρτίου 2012 οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών γιόρτασαν την επέτειο τής 25ης Μαρτίου  με απαγγελίες ποιημάτων, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στη συνέχεια τα παιδιά παρήλασαν στον προαύλιο χώρο τού Σχολείου φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, καταχειροκροτούμενα από τους μαθητές τού Δημοτικού.

Κυκλοφορούμε με ασφάλεια

 Στo πλαίσιο τού προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2012 στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη σωστή συμπεριφορά στον δρόμο. Στη συνέχεια, την 1η Μαρτίου,  έκαναν πράξη τα όσα έμαθαν.

Περισσότερα...

Ο χαρταετός μας ψηλά στον ουρανό

 Τηρώντας το έθιμο τής Καθαράς Δευτέρας, οι μικροί μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, στις 28 Φεβρουαρίου 2012, πέταξαν τον χαρταετό, που είχαν κατασκευάσει νωρίτερα μέσα στην τάξη. Η εμπειρία για τα παιδιά ήταν μοναδική, καθώς έβλεπαν τον χαρταετό τους να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ξάστερο ουρανό.
Ελεύθερο Πανεπιστήμιο